Likér Zibibbo BALANUBI NICOSIA
Sommelierské skóre: 90/100
Vinařství Nicosia na Sicílii vyrábí toto senzační fortifikované víno z hroznů Zibibbo. Intenzivní barva, bohatá vůně s tóny sušeného ovoce, sametová chuť charakterizují toto fortifikované víno z hroznů Zibibbo, které dlouho zrálo na rostlině, aby získalo maximální aromatickou koncentraci. K výrobě se používá směs Zibibbo nebo konkrétněji nazývaná 100% čistá Moscato d'Alessandria. Vinifikace následuje po dlouhém zrání v nerezových tancích, po kterém následují další 2 měsíce v láhvi.
Charakteristika vína Zibibbo
Při ochutnávání vykazuje intenzivní a zářivě zlatožlutou barvu se sklonem k jantaru. Vůně má bohatou vůni s tóny fíků, meruněk a sušeného ovoce. Chuť je intenzivní, teplá a obklopující. 16,00% .
Doporučené párování při ochutnávce tohoto sicilského vína
Toto víno je ideální k popíjení během meditace, je také vynikající na závěr jídla s nugátem, mandlovým pečivem, sicilskou cassatou a dalšími typickými tradičními dezerty; Dobře se také hodí k modrým sýrům. Mělo by se podávat při teplotě 8° maximálně 10° C. v malé sklenici.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
